الگوی فروش
الگوی فروش
الگوی فروش
الگوی فروش
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی یکی از اسناد مهمی است که در قانون پایانه های فروشگاهی تاکید بسیاری روی آن شده است. این فاکتورها می توانند مدرکی برای فروش و محاسبه مالیات شما باشند. از آنجایی که غالب مشاغل حقیقی و افراد حقوقی موظف به ارسال آن از دی ماه سال 1402 هستند، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این موضوع صحبت کنیم.
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی یک نوع فاکتور الکترونیکی است که اطلاعاتی در مورد کسب و کار، طرفین معامله و اقلام کالا یا خدمات را دارد. اگرچه در گذشته شاهد استفاده از فاکتورهای فروش کاغذی بودیم اما بنابر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی صاحبان مشاغل باید فاکتورهای فروش خود را از طریق سامانه به صورت الکترونیکی ارسال کنند. به چنین فاکتورهایی که به صورت الکترونیکی در سامانه ثبت می شوند، صورتحساب الکترونیکی می گویند.
بنابر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، همچنین می توان تعریف زیر را برای صورتحساب الکترونیکی مالیاتی ارائه کرد: “صورتحسابی که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و اطلاعات ثبت شده آن در حافظه مالیاتی فرد فروشنده ذخیره می گردد.”
همانطور که در تعریف اصطلاح “سامانه مودیان” درج شده است، مرجع نهایی برای ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی، سامانه مودیان می باشد.
همچنین سامانه دیگری که برای ثبت برخط معاملات درنظر گرفته شده است، oil169 (سامانه ثامن) نام دارد که برای ثبت اطلاعات صورتحساب های خرید، فروش، تولید و صادرات استفاده می شود. این سامانه منطبق بر ماده 95 و 169 قانون مالیات های مستقیم ایجاد شد.
نکته: شما می توانید از طریق نرم افزارهای حسابداری که امکان اتصال به سامانه مودیان را دارند با درج اطلاعات در نرم افزار به صورت خودکار آنها را در سامانه ثبت کنید.
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی الگوهای (فرمت های) متفاوتی دارند که بسته به نوع کسب و کار و مودی، اطلاعات متفاوتی را اخذ می کنند. در حالت کلی می توان انواع صورتحساب الکترونیکی مالیاتی را به 3 دسته تقسیم کرد که کمی جلوتر الگوهای هرکدام را نیز پس از معرفی آنها، بیان می کنیم.
در این نوع صورتحساب، اطلاعات کاملی از خریدار و فروشنده ثبت می شود. این اطلاعات شامل موارد زیر هستند:
- نوع فروش و نوع خریدار
- تاریخ و زمان صدور صورتحساب
- مشخصات کالا یا خدمات
این صورتحساب با اطلاعات کامل فروشنده و کالا یا خدمات و بدون اطلاعات خریدار است که به عنوان اعتبار مالیاتی برای خریدار درنظر گرفته نمی شود.
به رسیدهای پرداخت وجه صادره که از درگاه پرداخت و یا کارتخوان ها ارائه می شوند، صورتحساب های نوع سوم می گویند. صرفا مبلغ پرداختی، مشخصات پذیرنده، شماره پیگیری، تاریخ و زمان پرداخت را دارد و اعتبار مالیاتی برای خریدار درنظر گرفته نمی شود.
همچنین صورتحساب غیرالکترونیکی نیز وجود دارد که با توجه به اعلام زمان بندی برای الزامی شدن صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط مشاغلی که هنوز معرفی نشده اند استفاده می شود. این نوع صورتحساب در 2 مدل کاغذی و شمس ارائه شده است..